Gazeteci Bilal Abdulkerim serbest bırakıldı

Gazeteci Bilal Abdulkerim serbest bırakıldı

Suriye'de Tahrir el Şam Heyeti tarafından gözaltına alınan gazeteci Bilal Abdulkerim'in serbest bırakıldığı bildirildi.

Suriye'de Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) tarafından gözaltına alınan gazeteci Bilal Abdulkerim'in serbest bırakıldığı bildirildi.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında HTŞ tarafından gözaltına alınan ABD asıllı gazeteci Bilal Abdulkerim'in İdlib'de tutulduğu hapishaneden bugün serbest bırakıldığı ifade edildi.

Abdulkerim'in serbest bırakılması sonrası HTŞ'ye bağlı medya ofisinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bilal Abdulkerim’in, hakkındaki iki hüküm birleştirilerek bir yıl hapsi hakkındaki hükmün (ilk dava için bir yıl, ikinci dava için 6 ay) ilanından ve mahkeme tarafından onaylanmasından sonra, Atme bölgesinin önde gelenleri ve bir grup şahıs mahkemeye af talebinde bulundu. Kadılar bunu değerlendirdikten sonra, serbest bırakılma şartlarına uyulması temelinde teklif kabul edildi. Ki bu şartlar kamu meseleleri ve askeri faaliyetleri ile bağlantılıdır.

Bilal Abdülkerim geçtiğimiz Ağustos ayında, kendisine karşı bir dizi suçlama yöneltilerek tutuklanmıştı. Bunlardan en önemlileri şunlardı: 

- Özgürleştirilmiş bölgelerde kamu güvenliğini ihlal eden gruplarla beraber çalışmak, 

- Meşruiyet olmaksızın yerel yetkililere karşı kışkırtma

- Delil olmadan kurumlara karşı yalan bilgi yaymak

- Yargı tarafından aranan kişilerle röportaj yapmak ve asılsız bilgi uydurmak"

6 aydan uzun bir süre tutuklu kalan gazeteci Bilal Abdulkerim, tutukluluk süreciyle ilgili henüz herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Kaynak: Mepa News

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.