Gazeteci Bilal Abdulkerim İdlib'de gözaltına alındı

Gazeteci Bilal Abdulkerim İdlib'de gözaltına alındı

ABD'li gazeteci Bilal Abdulkerim'in Suriye'nin İdlib kentinde HTŞ tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

ABD'li gazeteci Bilal Abdulkerim'in Suriye'nin İdlib kentinde Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Bilal Abdulkerim, 13 Ağustos tarihinde HTŞ tarafından İdlib'in kuzeyindeki Atme kasabasında gözaltına alındı. 

Bilal Abdulkerim'in kendi haber kaynağı 'On the Ground News' tarafından yapılan açıklamada, Abdulkerim'in "Maskeli HTŞ mensuplarınca bilinmeyen bir yere götürüldüğü" ifade edildi.

İngiliz insani yardım aktivisti Tauqir Sharif'in gözaltına alınmasından kısa bir süre sonra kendisine yönelik operasyon gerçekleştirilen Bilal Abdulkerim'in neden gözaltına olduğu halen netlik kazanmış değil.

2014 yılından bu yana Suriye'de muhaliflerin kontrol ettiği bölgelerde gazetecilik faaliyetleri yürüten Abdulkerim'in çalışmaları dünya basınında birçok kurum tarafından da kullanılıyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.