Rusya ve Esed rejimi, İdlib'in güneyindeki ilerleme girişimlerini artırıyor

Rusya ve Esed rejimi, İdlib'in güneyindeki ilerleme girişimlerini artırıyor

Esed rejiminin bugün şafak vakti güney İdlib kırsalına sızma girişimi başarısızla sonuçlandı, bir dizi rejim kuvveti mensubu öldürüldü ve bazı milisler yaralandı.

Türkiye tarafından desteklenen Ulusal Kurtuluş Cephesi bu sabah yaptığı açıklamada, Rusya ve İran destekli rejim güçlerinin İdlib'in güney kırsalında bulunan Cebel Zaviye bölgesinin Futeyra köyü eksenindeki ilerleme girişiminin püskürtüldüğünü aktardı.

Yapılan açıklamada ''Bir grup rejim milisinin kendileriyle doğrudan girdikleri bir çatışma sonucu öldürüldüğünü ve yaralandığını, söz konusu eksende sızma operasyonunun engellendiği'' belirtildi.

Rejim milisleri, Halep'in batı kırsalındaki Takat ve El-Habata kasabalarını top atışlarıyla hedef almış ve El Habata'da sivil kayıpların yaşanmasına yol açmıştı.

Öte yandan bölgede devam eden ihlallerine cevaben, "Fethul Mubin" operasyon odası, İdlib'in güneyindeki Hazarin köyü ekseninde bir grup rejim milisini güdümlü bir füzeyle hedef alarak, biri subay olmak üzere beş rejim unsurunun öldürüldüğünü açıkladı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.