Silahlı gruplar Afrin kent merkezinden çıkarılıyor

Silahlı gruplar Afrin kent merkezinden çıkarılıyor

Türkiye'nin desteklediği 'Suriye Milli Ordusu'na bağlı 3. Kolordu Komutanlığı, yaptığı açıklamada Afrin'in tüm askeri oluşumlardan arındırılacağını belirtti.

Türkiye tarafından desteklenen 'Suriye Milli Ordusu'na (SMO) bağlı 3. Kolordu, Afrin kent merkezinin askeri karargahlardan arındırılacağını açıkladı

Kararın uygulanması için kent merkezindeki tüm askeri oluşumlara bir hafta süre verildi.

3. Kolordu Afrin bölgesi temsilcisi Ahmed Nedum, "Kolordu komutanlığının bu kararının temel amacı; Yargı ve sivil kurumların görevlerini etkin bir şekilde yapabilmesi ve askeri oluşumların kışlalara naklinin gerçekleştirilmesi için askeri karargahları şehirden boşaltmaktır.'' dedi.

Mevcut girişiminin yeni olmadığını aktaran Nedum, ''Tüm askeri oluşumlara daha önceden şehri terk etmeleri mesajını dolaylı olarak vermiştik bununla birlikte onların taşınacağı yerlerin ve karargahların güvence altına alınması gerekmekteydi." ifadelerini kullandı.

''Bu konuyla ilgilenecek uzman güvenlik yetkilileri var'' diyen Nedum, ''Şehrin istikrarına katkıda bulunmak için bazı kontrol ve güvenlik noktalarından çekildik" açıklamasında bulundu.

Afrin'de yüzlerce kişi, "Bozguncu unsurlar ve gruplar" dedikleri kimselerin aleyhinde sloganlar atarak SMO liderliğinden kalabalık mahallelerde siviller arasındaki çatışmaların tekrarlanmasını önlemek için sıkı önlemler almasını istemiş ve tüm askeri grupların Afrin kent merkezinden çıkarılmasını talep etmişti.

Bölgede muhalif gruplar arasında sık sık iç çatışmalar yaşanırken, çatışmalar genellikle bölgenin ileri gelenlerinin ve ara bulucuların müdahalesiyle sona eriyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.