İdlib'deki M4 karayolunda Türk-Rus ortak devriyesine saldırı

İdlib'deki M4 karayolunda Türk-Rus ortak devriyesine saldırı

İdlib'deki ortak devriyede bir Rus askeri aracının hedef alındığı aktarılıyor.

Suriye'nin İdlib ilinde Türkiye ile Rusya arasında M4 karayolunda icra edilen ortak devriye faaliyetleri esnasında Rusya'ya ait bir askeri aracın hedef alındığı aktarılıyor.

Hedef alınan askeri aracın Türk Silahlı Kuvvetlerine ait çekiciyle olay yerinden uzaklaştırıldığını aktaran kaynaklar, bölgedeki askeri hareketliliğin devam ettiğini belirtiyor.

Henüz kimsenin üstlenmediği saldırıda ölen yada yaralanan olup olmadığı bilinmiyor.

Yerel kaynaklar, saldırının ardından çok sayıda Türk Silahlı Kuvvetleri askeri personelinin bölgede kapsamlı bir operasyon başlattığını ifade ediyor.

Bu saldırıyla birlikte 15 Mart tarihinden bu yana M4 karayolunda ortak devriye faaliyetleri gerçekleştiren Türk-Rus askeri konvoyu dördüncü defa hedef alınmış oldu.

egpzowhxoaaxymw.jpg

Bölgede yoğun askeri hareketlilik

Türk-Rus ortak devriyesi esnasında Rus askeri aracının hedef alınmasının ardından İdlib kent merkezi ve kırsalındaki bölgelerde Rus savaş uçaklarının yoğun bir şekilde uçuş gerçekleştirmeye başladığı bildirildi.

"Saldırıda 2 Rus askeri yaralandı"

Öte yandan Rusya'nın "Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi" tarafından yapılan açıklamaya göre, İdlib'deki M4 karayolunda Türk-Rus ortak devriyesini hedef alan saldırıda 2 Rus askeri yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı: Operasyon devam ediyor

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, konvoya yönelik saldırıda bir aracın hafif hasar gördüğü belirtilip, bölgedeki operasyonun devam ettiği ifade edildi.

Bakanlık tarafından paylaşılan mesaj şu şekilde: 

"Türkiye-Rusya Federasyonu 05 Mart Mutabakatı çerçevesinde; İdlib’teki M4 karayolunda icra edilen 26’ncı Birleşik Kara Devriyesi esnasında meydana gelen patlama nedeniyle konvoydaki bir araç hafif hasar görmüştür. Bölge derhal ateş altına alınmış, operasyon devam etmektedir."

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.