İdlib'de TSK'ya ait askeri noktaya bombalı saldırı

İdlib'de TSK'ya ait askeri noktaya bombalı saldırı

İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait bir askeri noktaya bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi.

İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait bir askeri noktaya bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Saldırı dün akşam saatlerinde, İdlib batı kırsalındaki Cisr eş Şuğur yakınlarında düzenlendi.

Askeri nokta hedef alındı

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu bir askeri noktaya yönelik düzenlenen saldırı bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. 

Bazı haber kaynakları, bomba yüklü aracın hedefine ulaşamadan imha edildiği yönünde bilgiler servis etti. Bölge kaynaklarının bir kısmı ise aracın kontrol noktasına ulaştığını, kontrol noktası yakınında bulunan Türkiye destekli Suriyeli muhaliflerden ölenler ve yaralananlar olduğunu öne sürdü.

Saldırı girişimi sonrasında bölgeden çatışma seslerinin geldiğini aktaran yerel kaynaklar, açılan ateş sonucu yoldan geçmekte olan sivillerden yaralananlar olduğunu aktardı.

İnsansız hava araçları uçuş yaptı

Saldırı sonrası bölgede Türkiye'ye ait olduğu değerlendirilen insansız hava araçları uçuş yaptı. Bölge kaynakları, Türkiye'ye ait helikopterlerin de İdlib'e geçiş yaptığı bilgisini aktardı.

iha28agust.jpg

Saldırı sonrası bölgede uçuş yapan insansız hava araçları

Saldırıda ölü ve yaralı sayısına dair net bir bilgi bulunmazken, bölge kaynakları Suriyeli muhaliflerden ölenler olduğunu öne sürüyor.

"Türk askerleri de yaralandı"

Rus devlet destekli medya ağı RT (Russia Today), saldırıya ilişkin haberinde, saldırıda Türk askerlerinden yaralılar olduğunu iddia etti.

RT'nin haberinde, Suriyeli muhaliflerden de yaralılar olduğu öne sürüldü.

Saldırıyı henüz üstlenen bir grubun olmadığı ifade edilirken, olaya ilişkin soruşturmalar devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.