Türk Silahlı Kuvvetleri'nden İdlib'e yeni sevkiyat

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden İdlib'e yeni sevkiyat

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, İdlib'de konuşlu güçlerine iki konvoydan oluşan yeni takviye kuvvetleri gönderdiği belirtildi.

Dün gece yarısından sonra Türk  Silahlı Kuvvetleri, (TSK) Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ilinin güneyindeki bölgelere tanklar ve zırhlı araçlar da dahil olmak üzere yeni askeri takviyeler gönderdi.

Bölgedeki yerel kaynaklar, iki Türk askeri konvoyunun İdlib'in kuzey kırsalındaki Kefr Lusin kapısından dün gece saat 24.00 sularında geçiş yaptıktan sonra güney bölgesine yöneldiğini aktardı.

Kaynaklar, iki konvoyun çok sayıda zırhlı araç ve mühimmat yüklü arabalara ek olarak, birkaç tank ve çimento blokları (korumalar ve korkuluklar) taşıyan özel kamyonlar da dahil olmak üzere toplamda 25'ten fazla araçtan oluştuğunu açıkladı.

Kefr Lusin'den Türk konvoylarının girişiyle bağlantılı olarak İdlib'in güney kırsalında bulunan Eriha kenti yakınlarında çok sayıda Türk aracının ve askerinin alarma geçtiği belirtildi.

Yerel kaynaklar, başta Esed rejimi güçleri ile temas noktaları olmak üzere muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelerde konuşlu Türk güçlerine beton blokların dağıtıldığını belirtti.

Son aylarda Türk Silahlı Kuvvetlerinin, İdlib kırsalına neredeyse günübirlik sayılacak aralıklarla askeri takviye göndermesi dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.