TSK'nın İdlib'e askeri sevkiyatları sürüyor

TSK'nın İdlib'e askeri sevkiyatları sürüyor

TSK, İdlib’in güneyindeki gözlem noktalarına yönelik desteğini sürdürüyor.

TSK, İdlib’in güneyindeki gözlem noktalarına yönelik desteğini sürdürüyor. Türkiye, bölgedeki gözlem noktalarından bazılarını Hama kırsalındaki Mork şehrinden bu bölgeye taşınmıştı. Ayrıca iki gündür Rus hava saldırılarının devam ettiği Cebel ez-Zaviye bölgesindeki Kokfin köyü yakınlarındaki askeri üsse de destek gönderdi.

TSK, İdlib'in kuzey kırsalındaki Kefer Lusin geçidinden dün şafak vakti, aralarında lojistik malzeme yüklü kamyonlar, inşaat teçhizatı, yakıt tankları, asker taşıyan otobüsler ve mühimmat yüklü araçlar da dahil 35'ten fazla zırhlı aracın yer aldığı üç askeri konvoyu geçirdi. Yeni takviyeler, İdlib'in güney kırsalının ayrı bölgelerinde konuşlanmış Türk askeri üslerine ve gözlem noktalarına dağıtıldı.

Ayrıca geçtiğimiz salı günü TSK'ya ait 50'den fazla askeri araç, kuzey Hama kırsalındaki Morek'teki dokuzuncu gözlem noktasından İdlib'in güney kırsalındaki Kokfin köyü yakınlarındaki yeni askeri üsse geçti. TSK, 15 Ekim'de İdlib'in güney kırsalındaki Cebel ez-Zaviye'deki Kokfin köyü yakınlarındaki yüksek stratejik bir tepeye askeri üs kurdu.

Türk kaynaklar, Moskova ile yapılan anlaşmaya göre güçlerin Suriye'nin kuzeybatısındaki gerilimi azaltma bölgesine güçlerini yeniden yerleştirme sürecinde Suriye rejiminin kontrolündeki noktalardan çekilmesinin beklendiğini aktardı. Ayrıca İdlib'in doğu kırsalındaki Sermin şehrinden batı kırsalındaki Atarib şehrine kadar rejim güçleri ile muhalifleri ayıran ileri noktalara konuşlanılması bekleniyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.