İdlib'de Türk askerlerine saldırı

İdlib'de Türk askerlerine saldırı

İdlib'in güneyinde Türk askerlerine yönelik saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

Dün İdlib'in güneyindeki Eriha yerleşimi yakınlarında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline yönelik silahlı saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Eriha yerleşimi yakınlarındaki saldırıda 2 Türk askeri yaralandı. Kaynaklar askerlerin durumunun ağır olduğunu ifade ederken, konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

İdlib'deki saldırıda 1 askerin hayatını kaybettiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İdlib bölgesinde, 06 Eylül 2020 tarihinde, teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmış ve sevk edildiği hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." 

Milli Savunma Bakanı Akar da İdlib'de hayatını kaybeden asker için yayınladığı taziye mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Silah arkadaşımız, 6 Eylül 2020 tarihinde teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kaderli ailesine ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerini kullandı."

Türk askerlerine yönelik artan saldırılar

İdlib'de Türk ve Rus ortak devriyelerine yönelik artan saldırılarla birlikte son günlerde yalnızca Türk askerlerini hedef alan saldırılarda da artış yaşanıyor.

Son olarak geçtiğimiz 28 Ağustos tarihinde İdlib ile Hama ili sınırında bulunan Sellet ez-Zuhur köyü yakınlarındaki TSK üssüne yönelik bombalı araç saldırısı girişiminde bulunulmuştu.

İdlib'de dün yaşanan ve bir askerin hayatını kaybettiği saldırının sorumluluğu üstlenen olmadı.

Öte yandan İdlib'de dün İdlib'de Türk askerlerinin hedef alındığı saldırının ardından bölgede bulunan TSK personelinin M4 karayolundaki denetimlerini artırdığı bildirildi. 

Yerel kaynaklarca saldırı sonrası aktarılan görüntülerde TSK personelinin yol üzerinde beklediği görülüyor:

photo-2020-09-07-08-32-46.jpg

photo-2020-09-07-08-32-51.jpg

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.