Gaziantep ve Mardin'de 35 kişinin öldüğü kazalarla ilgili soruşturma ne aşamada?

Gaziantep ve Mardin'de 35 kişinin öldüğü kazalarla ilgili soruşturma ne aşamada?

Mardin’de 20 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasına karışan iki tır şoförü ile Gaziantep’te 15 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasına karışan bir otobüs şoförü tutuklandı.

Soruşturmaların çok yönlü yürütüldüğünü söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Eksik görürsek bedelini ödetiriz" dedi.

Mardin'de kaza olan yolda bir eğim olduğunu söyleyen Bakan Soylu, "Vatandaşlarımızın Mardin'deki çevre yolu talebine cevap vereceğiz. Ulaştırma Bakanlığımız buraya gelecek ve bunu hemen hayata geçirmeye çalışacak" dedi.

Soylu, "Kaza kurbanlarımız ailelerini yalnız bırakmayacağız" diye konuştu. Mardin’in Derik ilçesinde Cumartesi günü meydana gelen ve 20 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Üçyol mevkiindeki kazanın ardından yaralanan ve gözaltına alınan tır şoförlerinin emniyetteki işlemleri Pazar günü tamamlandı.

İki sürücü, SEGBİS ile bağlandıkları Derik Sulh Ceza Hakimliğince "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklandı.

Gaziantep’teki kazayla ilgili de Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Kazaya ilişkin incelemelerin gelecek hafta içinde tamamlanacağı belirtildi. Ayrıca yola dökülen bir sıvının otobüsün kaymasına neden olduğuna yönelik iddiaların araştırıldığı ancak şu ana kadar bu yönde bulguya rastlanılmadığı öğrenildi.

Kazaya karışan otobüsün şoförü Abdülkadir Memiş de tutuklandı.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgusu yapılan Memiş, ifadesinde otoyoldaki kazayı gördükten sonra otobüsü manevra ile kaçırmaya çalıştığını ancak aracın devrildiğini söyledi.

Gaziantep Valisi Davut Gül sosyal medya hesabından ilk kazadan sonraki bir araç kamerasına yansıyan görüntüleri paylaştı. Vali Gül, görüntülerde kurtarma ekiplerinin emniyet şeridinde beklediğini ve emniyet dubalarının gözüktüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Gaziantep-Nizip otoyolundaki kazada yeni görüntüler ortaya çıktı. Birinci kazadan sonra, ikinci kazadan önce çekildiği anlaşılan görüntülerde; kurtarma ekipleri emniyet şeridinde bekliyor ve emniyet dubaları yan tarafta açık şekilde görünüyor. Gündüz gözüyle üç şeritli yol.”

Kaynak: BBC Türkçe

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.