Gazze ateşkes görüşmeleri Paris'te sürüyor

Gazze ateşkes görüşmeleri Paris'te sürüyor

Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması için müzakerelerin Fransa'nın başkenti Paris'te devam ettiği bildirildi.

Gazze'de ateşkesin sağlanmasına ilişkin görüşmeleri 23 Şubat Cuma günü Fransa'nın başkenti Paris'te yeniden başladı.

Reuters'ın aktardığı habere göre, müzakereler İsrail istihbarat servisi Mossad'ın başkanının Katar, Mısır ve ABD ile yaptığı görüşmelerle başladı.

Hamas yetkilileri ise, Mısır'ın başkenti Kahire'de kendilerinin katıldığı ateşkes görüşmelerinin tamamlandığını kaydetti. Buna göre Hamas, Paris'te İsrail ile görüşen ara bulucuların getireceği teklifi bekliyor. Mısır istihbarat şefi Abbas Kamil Perşembe günü Kahire'de Hamas lideri İsmail Heniye ile görüşmeleri tamamladıktan sonra İsraillilerle görüşmek üzere Paris'e gitmişti.

Benzer görüşmeler en son Şubat ayı başında Paris'te yapılmış, İsrail ve ABD tarafından onaylanan bir taslak Hamas'a sunulmuştu. Hamas ise buna karşı kendi önerilerini sunmuş, İsrail bu öneriyi kabul etmemişti.

Müzakereler hakkında bilgi sahibi olan iki Filistinli yetkili, Hamas'ın bir anlaşmaya varmak için yapılan son girişimde tutumunu değiştirmediğini ve İsrail'in Gazze'den çekilmesini şart koştuğunu belirtti.

Ateşkes görüşmeleri, yaklaşan Ramazan ayı öncesi çatışmaların durması için son fırsat olarak görülüyor.

İsrail, yakın zamanda ateşkes anlaşmasına varılmaması halinde Gazze Şeridi güneyindeki Refah'a saldıracağını belirtiyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum