Gazze merkezli Ceyş el Umme liderinden Filistinli gruplara eleştiri

Gazze merkezli Ceyş el Umme liderinden Filistinli gruplara eleştiri

Gazze Şeridi merkezli Ceyş el Umme adlı silahlı grubun lideri Ebu Hafs el Makdisi, Filistinli gruplara bazı tenkitlerde bulundu.

Gazze Şeridi merkezli Ceyş el Umme adlı silahlı grubun lideri Ebu Hafs el Makdisi, Filistinli gruplara bazı eleştirilerde bulundu.

Ebu Hafs'ın kaleme aldığı yazı, El Kaide'ye yakın olduğu düşünülen kişilerle bağlantılı "Thabat (Sebat)" Ajansı tarafından yayınlandı. "Tevhidden başka dönüş, cihaddan başka izzet yoktur" başlıklı yazıda Filistin'deki son duruma değinildi.

Filistin meselesinin "yalnızca samimi Müslümanların meselesi olabileceğini" ifade eden Ebu Hafs, İslam dünyasının "Siyonist Haçlı işgaline karşı birleşme konusunda basiretli davranmadığını" dile getirdi. Filistinli grupların bir kısmının da ifsad olmuş durumda olduğunu savunan Ebu Hafs şu ifadeleri kullandı:

Filistinli gruplara tenkit

"Filistinli hizipler de iki proje arasında bölünmüş durumda. Bir Batılı Siyonist-Haçlı proje ile Doğulu Rus-Farisi projesi."

Ebu Hafs el Makdisi Filistin'de milli bir projenin güç kazanamadığını söylerken, bunun nedenini de destek çıkacak İslami bir rejimin yokluğu olarak gösterdi.

Ceyş el Umme lideri, El Fetih'i ve Muhammed Dahlan'ı da eleştirdi. Ebu Hafs, Dahlan'ın İslam dünyasında rejimlere karşı ayaklanmaların engellenmesi için mücadele ettiğini vurguladı.

Yazıda Ebu Hafs, Filistin meselesinin çözüme kavuşturulması için bazı önerilerde bulundu. Bu öneriler arasında "Net ve ortak bir vizyon oluşturmak, süreçlerden dersler çıkarmak, stratejik bir plan geliştirmek, ortak bir İslami sistem kurmak, silahlı mücadeleyi esas almak, ortak bir mali fon kurmak, gelecek planları belirlemek için siyasi, iktisadi, sosyal ve kültürel araştırma merkezleri kırmak, halkı insani ve İslami açıdan direnişe hazırlamak ve hilafetin ihyası için çalışmak." yer aldı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.