Gazze'de 1000'den fazla cami İsrail tarafından vuruldu

Gazze'de 1000'den fazla cami İsrail tarafından vuruldu

Gazze Vakıflar Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana 1000'den fazla caminin İsrail tarafından yerle bir edildiğini bildirdi.

Gazze'deki Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin devam eden saldırılarında şu ana kadar 1.000'den fazla camiyi yıktığını ve onlarca mezarlığı yerle bir ettiğini bildirdi.

Bakanlık, 7 Ekim'den bu yana 1.200 caminin 1.000'den fazlasının yerle bir edildiğini ve tahmini yeniden inşa maliyetinin 500 milyon dolar olduğunu bildirdi.

Bakanlık ayrıca tarihi Aziz Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi de dahil olmak üzere kiliselerin, Zekat komitelerinin, Kuran eğitimi veren okulların ve İslami Vakıflar Bankası'nın merkezinin yıkılmasından da üzüntü duyduğunu belirtti.

Rapor, İsrail'in saldırılarını başlangıcından bu yana alimler, vaizler, imamlar ve müezzinler olmak üzere 100'den fazla din görevlisinin de öldürdüğünü belirtiyor.

Açıklamada ayrıca, İsrail güçlerinin düzinelerce mezarlığı tahrip etmesinin uluslararası yasaların ihlali anlamına geldiği belirtildi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.