Gazze'de 20 günde yaşanan sivil kayıpları Ukrayna'yı geride bıraktı

Gazze'de 20 günde yaşanan sivil kayıpları Ukrayna'yı geride bıraktı

Gazze Şeridi'nde İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam ettiği saldırılarda yaşanan sivil kayıplar Ukrayna'daki savaşı geride bıraktı.

İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde saldırılarına devam ediyor.

Saldırılarda Gazze'de 28 Ekim gününe kadar 7 bin 703 Filistinli can verdi.

Enkaz altında halen 1700 kişinin cenazesinin bulunduğu tahmin ediliyor. Böylece toplam ölü sayısının 9400'ü geçmiş olduğu tahmin ediliyor.

İsrail'in şiddetli saldırılarında her gün yüzlerce Filistinli hayatını kaybettiği için ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Ukrayna'da 24 Şubat 2022 tarihinde başlayan Rus işgalinde ise şimdiye kadar resmi rakamlara göre 9 bin 700 sivil hayatını kaybetti.

Böylece İsrail'in 20 günde Gazze'de öldürdüğü sivil sayısı Rusya'nın Ukrayna'da 20 ayda öldürdüğü sivil sayısına eşitlenmiş oldu.

Bu rakamlara rağmen Batılı medya kuruluşlarının Gazze'deki sivil katliamı karşısındaki tutumlarının Ukrayna'da sergiledikleri tutumdan oldukça farklı olduğu göze çarpıyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.