Gazze'de 570 bin insan felaket düzeyinde açlık çekiyor

Gazze'de 570 bin insan felaket düzeyinde açlık çekiyor

Birleşmiş Milletler, Gazze'de yarım milyondan fazla insanın açlık çektiğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler tarafından 21 Aralık günü yayınlanan bir rapora göre Gazze'de yarım milyondan fazla insan aşırı düzeyde açlık çekiyor. Bu sayı bölgedeki nüfusun dörtte birine tekabül ediyor.

Kıtlık riskinin her geçen gün arttığı uyarısında bulunan rapora göre Gazze'ye giren yardımlar halkın yaşadığı açlığa çözüm bulma konusunda yetersiz kalıyor.

BM Dünya Gıda Programı'nın baş ekonomisti Arif Husain, "Daha kötüsü olamaz. Gazze'de yaşanan boyutta ve hızda bir şeyi daha önce hiç görmedim." ifadelerini kullandı.

Raporda Gazze'nin 2.2 milyonluk nüfusunun tamamı gıda kriziyle karşı karşıya olduğu, 576 bin 600'ünün "felaket düzeyinde açlık çektiği" kaydedildi. Rapora göre Gazze nüfusunun yüzde 90'ının düzenli olarak bir tam gün boyunca yiyeceksiz kalıyor.

Bölgedeki insani krize rağmen İsrail'in saldırıları devam ediyor.

Saldırılar sebebiyle şimdiye kadar 20 bin Filistinli hayatını kaybederken 1.9 milyonu aşkın Filistinli ise evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.