Gazze'de ablukayı kırma girişimleri sürüyor

Gazze'de ablukayı kırma girişimleri sürüyor

Gazze Ablukasını Kırma Ulusal Hareketi Sözcüsü Bessam el-Manasıra İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kırmak için Üçüncü Özgürlük Gemisi'nin Akdeniz'e açıldığını duyurdu.

Gazze Ablukasını Kırma Ulusal Hareketi Sözcüsü Bessam el-Manasıra Gazze Limanı'nda yaptığı açıklamada, "Özgürlük gemisinin üçüncü seferinin bugün başladığını ilan ediyoruz" dedi.

Seferin Gazze sahillerindeki bölgesel sularda Filistinlilerin hakkı olduğunu göstermeyi amaçlandığına dikkati çeken Manasıra, "Gazze'yi dünyaya bağlayan limanın inşası uluslararası hukuk garantisi altında" diye konuştu.

Manasıra "yapılan faaliyetin siyonizme karşı barışçıl bir deniz gösterisi olduğunun" altını çizdi.

Sivil Toplum Kuruluşu olarak Gazze'nin özgürlüğüne kavuşması için çalışmalar yürüten Gazze Ablukasını Kırma Ulusal Hareketi, bu yıl içerisinde iki ayrı deniz seferi daha düzenledi. İlki 29 Mayıs, ikincisi 10 Temmuz'da gerçekleştirilen seferler İsrail deniz kuvvetlerinin engeline takıldı. ‎ 

Manasıra geminin rotasına dair bilgi vermezken, daha önceki özgürlük seferleri Kıbrıs'a ulaşmayı hedefledi.

İsrail, birçok kez başlatılan Gazze'ye ablukayı kırma amaçlı deniz seferlerine saldırılarla karşılık verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.