Kuşatmanın dozu artıyor: İsrail'den Gazze'ye deniz duvarı

Kuşatmanın dozu artıyor: İsrail'den Gazze'ye deniz duvarı

İsrail, Zikim Askeri Üssü ile Gazze deniz sınırında 200 metre derinliğinde kıyı koruma bariyerleri ve kilometrelerce uzunluktaki çitleriyle, uyguladığı ambargoyu artırıyor.

İsrail Ordusu'nun yayınladığı görüntülerde, Gazze ile İsrail'in Zikim Askeri Üssü arasında kurulan bariyer ve çitler görülüyor.

Ordudan yapılan açıklamada, bariyerlerin Hamas'ın askeri kolu İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sızma girişimlerini engellemek amacıyla kurulduğu belirtildi.

İsrail, iki ay önce Gazze ile İsrail deniz sınırında dünyada bir ilk olacak "deniz bariyeri" kurma çalışmalarının başladığını duyurmuştu.

Askeri deniz üssü Zikim ile Gazze deniz sınırında, 200 metre derinliğinde kıyı koruma bariyerleri ve kilometrelerce uzunlukta çit kurulduğu görülüyor.

Zikim Üssü'nde kurulan bariyerin uzunluğu 200 metre, taban genişliği ise 50 metre. Çitin ise 6 metre yüksekliğe sahip olduğu biliniyor.

Ordu ayrıca bölgenin, kurulan çit ve bariyerler haricinde son teknoloji kameralar ile de korunacağı açıkladı.

Öte yandan İsrail'in bu çalışmaları, Gazze'ye uyguladığı kuşatmanın artırılması anlamına da geliyor.

Uzmanlar, yapılan bu çalışmalar ile Gazze deniz sınırında İsrail denetim ve gözetiminin daha da sıklaşacağını ifade ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.