Gazze'de ateşkes sağlandı

Gazze'de ateşkes sağlandı

5 gün süren saldırıların ardından İsrail ile Filistinli gruplar arasında ateşkese varıldığı bildirildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarıyla birlikte 9 Mayıs'ta başlayan çatışmalar ateşkesle son buldu.

Filistinli gruplar ve İsrail arasında Mısır'ın ara buluculuğuyla ateşkese varıldı. Dün (13 Mayıs) akşam yerel saatle 22.00'da taraflar arasında ateşkes başladı. Ateşkes kısa bir süreliğine ihlal edilse de dün gece itibarıyla bölgede saldırılar durdu.

5 günlük çatışmalarda Gazze Şeridi'nde en az 33 kişi hayatını kaybederken 200'e yakın kişi de yaralandı. İsrail Gazze'de 25'ten fazla evi savaş uçaklarıyla bombalayarak yıktı. Gazze'den İsrail'e atılan roketler sebebiyle en az 2 İsraillinin öldüğü bildirildi.

İsrail'in Gazze'deki saldırılarında hayatını kaybedenlerin yarısından fazlasını, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu siviller oluşturuyor.

Öte yandan, İsrail'in saldırılarında Filistinli silahlı gruplardan İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Seraya Kudüs de birçok liderini kaybetti.

Seraya Kudüs'ün Gazze'deki askeri liderliğinin saldırılar sebebiyle ağır maddi ve insani kayıplar verdiği, grubun en az 6 üst düzey askeri liderinin İsrail tarafından hedef alınarak hayatını kaybettiği ifade edildi.

Bölgede çatışmaların önümüzdeki hafta içerisinde İsrail'de Yahudilerin Kudüs ve Mescid-i Aksa çevresinde gerçekleştireceği "Bayrak Günü Yürüyüşü" ile birlikte yeniden artmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.