Gazze'de ateşkes yok, İsrail katliamları güneye kaydırma arayışında

Gazze'de ateşkes yok, İsrail katliamları güneye kaydırma arayışında

İsrail bir süredir Gazze Şeridi'nin kuzeyine odaklanan ve binlerce kişinin öldüğü saldırılarının güneye kaydırma arayışında.

Beyaz Saray Sözcüsü Cumartesi gecesi yaptığı açıklamada, İsrail ve Hamas'ın geçici ateşkes konusunda henüz bir anlaşmaya varmadığını söyledi.

Sözcü, ABD'nin iki taraf arasında bir anlaşma sağlanması için çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Bir başka ABD'li yetkili ise herhangi bir anlaşmaya varılmadığını doğruladı.

Washington Post Cumartesi günü İsrail ile Hamas arasında 50 ya da daha fazla rehine karşılığında beş günlük ateşkes için Katar'ın aracılık ettiği bir anlaşmaya varılmak üzere olunduğunu bildirmişti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Adrienne Watson yaptığı açıklamada "Henüz bir anlaşma yok ama bir anlaşma yapmak için sıkı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

İsrail, Filistinli grupların 7 Ekim’de İsrail yerleşimlerine yönelik düzenlediği saldırının ardından “Hamas’ı yoketme” sözü vermiş, Gazze Şeridi’ne tam abluka uygulamış ve kapsamlı hava saldırıları başlatmıştı.

İsrail'in hava saldırılarında çok sayıda okul, hastane ve Filistinlilerin sığındığı yerleşimler hedef alındı.

Hiçbir hedef gözetmeyen İsrail saldırılarında şu ana dek açıklanan verilere göre 5.000'den fazlası çocuk olmak üzere en az 12.000 kişi hayatını kaybetti.

Saldırılara devam eden İsrail ise operasyonlarını Gazze'nin güneyine doğru genişletmeye hazırlandığını açıkladı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.