İstanbul'da yüzlerce kişi 'Limanlar İsrail'e Kapatılsın' diye haykırdı

İstanbul'da yüzlerce kişi 'Limanlar İsrail'e Kapatılsın' diye haykırdı

Gazze'de yaşanan İsrail katliamına karşı Ambarlı Limanı önünde toplanan çok sayıda kişi Türkiye'nin limanlarını İsrail'e kapatması gerektiğini belirtti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları hız kesmeden devam ederken dünyanın birçok ülkesinde Filistin bölgesi Gazze'ye destek için protestolar düzenleniyor.

Son olarak İstanbul'da Gazze'ye destek ve İsrail saldırılarını telin etmek için gerçekleştirilen protestoda Türkiye'nin limanlarını İsrail ticaret gemilerine kapatması talep edildi.

Yüzlerce aracın İstanbul'daki Olimpiyat Stadı önünde toplanmasının ardından konvoy halinde Beylikdüzü Ambarlı Limanı'na hareket eden kalabalık burada basın açıklamasında bulundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan basın açıklamasından öne çıkan ifadeler şu şekilde:

"Filistin toprakları haftalardır Siyonist İsrail ordusunun vahşi katliamına maruz kalmakta. Katil çete Aksa Tufanında uğradığı büyük zilletin acısını çocuklardan, kadınlardan, savunmasız sivillerden çıkarmaya çalışıyor. Gazze’de nefes alan her canlı İsrail’in hedefinde. Okullar, mescitler, mülteci kampları her yer, her mekân hunharca bombalanıyor. Hastaneler, tarihe tam bir canilik, barbarlık hadisesi olarak geçecek şekilde vuruluyor; doktorlar, hemşireler, hatta yaralılar ve kuvözdeki bebekler bile taammüden katlediliyor.

Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde işlenen bu soykırım suçu karşısında insanlık onurunu yitirmemiş, bir nebze vicdan sahibi herkes işgalcileri lanetliyor. Siyonist terör yeryüzünün her yanında geniş kitlelerce protesto edilirken Filistinli halkıyla dayanışma mesajları tüm dünyada yükseliyor. İsrail isimli katiller çetesinin işlediği insanlık suçları tüm dünyada bir vicdan intifadasına yol açmış halde. Siyonist katillerle birlikte bu barbarlığa, bu vahşete onay veren Batılı devletlerin yöneticileri de insanlık vicdanında mahkûm ediliyor, lanetleniyor.

Tüm dünyanın gözleri önünde İsrail isimli çete kardeşlerimizi vahşice katlederken, mukaddeslerimizi çiğnerken, her şey normal seyrindeymiş gibi Siyonist katillerle alışverişe devam etmenin bu halkın alnına sürülmüş kara bir leke olduğunu ifade ediyoruz. Evet, hiç kimsenin hiçbir gerekçeyle, mazeretle bu utancı bizlere, bu halka, bu ülkeye yaşatmaya hakkı yoktur! Türkiye devleti ne resmi kurumlar ne de özel sektör eliyle Siyonist terör örgütüne ürün sevkiyatına izin vermemeli, Türkiye limanları soykırımcı katillere kapatılmalıdır."

a1-003.jpeg

a2-004.jpeg

a4-001.jpeg

a5-001.jpeg

a3-003.jpg

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.