Şifa Hastanesi'nden tahliye edilen prematüre bebekler Gazze'nin güneyine nakledildi

Şifa Hastanesi'nden tahliye edilen prematüre bebekler Gazze'nin güneyine nakledildi

İsrail saldırıları nedeniyle Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde hayatını kaybetmek üzere olan 31 prematüre bebek bölgenin güneyine sevk edildi.

Şifa Hastanesi'nin en savunmasız hastaları, yani prematüre doğan ve durumları kritik olan onlarca bebek Gazze Şeridi'nin güneyine tahliye edildi.

İsrail güçlerinin Çarşamba günü gerçekleştirdiği baskının ardından Şifa Hastanesi'nin yakıt ve tıbbi malzemeden yoksun kalması nedeniyle kuvözsüz kalan 39 bebekten 31'i kurtulmayı başardı.

Gazze'deki hastanelerin genel müdürü Muhammed Zekut gazetecilere yaptığı açıklamada "Şifa Hastanesi'ndeki 31 prematüre bebeğin tamamının üç doktor ve iki hemşireyle birlikte tahliye edildiğini" ve Mısır'a girmeleri için "hazırlıkların devam ettiğini" söyledi.

Gazze'nin güneyindeki Nasır Hastanesi'nden bildiren Al Jazeera'den Tarık Ebu Azzum, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, bebeklerin Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi ile koordine edilen bir çabayla altı Filistin Kızılay Derneği (PRCS) ambulansıyla Gazze'nin güneyindeki hastanelere doğru yola çıktığını söyledi.

Doktorlar ve Filistinli yetkililer Cumartesi günü Al Jazeera'ye yaptıkları açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze'deki Şifa Hastanesi'ndeki doktorlara, hastalara ve yerinden edilmiş kişilere tıbbi yerleşkeyi boşaltmalarını emrettiğini ve bazılarını silah zoruyla terk etmeye zorladığını söyledi.

Cumartesi günü hastaneyi ziyaret eden bir DSÖ ekibi, hastanede hala durumu son derece kritik olan yüzlerce hasta, ağır enfeksiyonlu yaraları olan yaralılar ve hareket edemeyen omurilik yaralanmalı hastalar bulunduğunu bildirdi.

Şifa Hastanesi'ni bir "ölüm bölgesi" olarak tanımlayan ajans, "Konuştukları hastalar ve sağlık personeli güvenlikleri ve sağlıkları için dehşete düşmüş durumdaydı ve tahliye edilmeleri için yalvardılar" dedi.

Doktorlar İsrail baskını sırasında dört bebeğin hayatını kaybettiğini söyledi.

PRCS, bebeklerin "Refah'taki Emirlik Hastanesi'ne nakledilmelerine hazırlık olarak" Gazze'nin güneyine transfer edildiklerini söyledi.

Günün ilerleyen saatlerinde Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kidra düzenlediği basın toplantısında bebeklerin Refah'taki Tel el Sultan Hastanesi'ne nakledildiğini ve yarın aileleriyle birlikte Mısır'daki hastanelere gönderileceklerini söyledi.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.