Gazze'de bir hastane daha İsrail saldırıları nedeniyle servis dışı kaldı

Gazze'de bir hastane daha İsrail saldırıları nedeniyle servis dışı kaldı

Gazze'deki İsrail saldırıları, bölgede en fazla ihtiyaç duyulan bir hastanenin daha servis dışı kalmasına neden oldu.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde kalan son hastanelerden birinin müdürü, İsrail ordusunun saldırısının ardından Salı günü hastanenin faaliyetini durdurduklarını söyledi.

Fadıl Naim, AFP'ye yaptığı açıklamada İsrail askerlerinin Mamedani Hastanesi’ne (Al Ahli) saldırarak doktorları, sağlık personelini ve hastaları tutukladığını ve binanın arazisinin bir kısmını tahrip ettiğini söyledi.

Naim, "İsrail'in saldırısı hastaneyi servis dışı bıraktı, hasta ya da yaralı kabul edemiyoruz." dedi.

Baptist ya da El Ahli Arap hastanesi olarak da bilinen Mamedani Hastanesi, 17 Ekim’de İsrail tarafından otoparkında kalan sivillere yönelik düzenlenen saldırıda ağır hasar görmüştü. Saldırıda 400'den fazla sivil can vermişti.

Uluslararası insancıl hukuk kapsamında korunan hastaneler, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde İsrail saldırıları tarafından defalarca vuruldu.

İsrail askerleri daha önce de Gazze'nin en büyük hastanesi olan ve şu anda çok küçük bir ekiple asgari kapasitede çalışan Şifa Hastanesi de dahil olmak üzere Gazze'deki diğer tıbbi tesislere baskınlar düzenlemişti.

Pazar günü Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Mamedani hastanesinin ameliyat için Al-Shifa'dan durumu kritik olan hastaları kabul ettiğini açıkladı.

DSÖ, İsrail saldırıları nedeniyle harabeye dönen Şifa Hastanesi acil servisinin "kan gölüne döndüğünü" ve " yeniden hayat bulmaya ihtiyacı olduğunu" ifade etmişti.

İsrail, Gazze'de artan sivil ölümleri ve hastanelerin yok edilmesi nedeniyle giderek artan bir uluslararası baskıyla karşı karşıya.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre İsrail'in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 19.667 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum