Gazze'de çatışmalar yeniden alevlendi

Gazze'de çatışmalar yeniden alevlendi

Gazze ile İsrail arasında karşılıklı atışlar şiddetlenerek tekrar başladı.

Gazze'de ateşkes görüşmeleri sırasında az da olsa hafifleyen gerginlik, yerini karşılıklı atışlara bıraktı.

Şeridin kuzeyinde Kassam Tugayları'na ait bir noktanın İsrail güçlerince vurulması sonucu geçtiğimiz gün iki Kassam mensubu hayatını kaybetmişti. Gazze'deki grupla buna karşılık dün, İsrailli yerleşimcileri roketlerle hedef aldı. Sderot'u vuran roketler sonucu İsrailli yerleşimcilerden yaralananlar oldu.

İsrail roket saldırılarına karşılık olarak Gazze'de birçok noktayı bombaladı. Gazze'deki grupların da İsrail'e roket atışları devam etti.

Dünden bu yana Gazze'den atılan roketlerin sayısının 150'yi aştığı belirtiliyor. Gazze'deki silahlı gruplara yakın kaynaklar, 2014 savaşından bu yana ilk defa yerel üretim değil, Rus ve İran üretimi füzelerin kullanıldığını ifade ediyor.

Bugün sabah saatlerinde de Gazzeli gruplar çok sayıda roketle, şeridin kuzeyindeki Askalan çevresini hedef aldı. Saldırıda bazı bölgelerin isabet aldığı, bazı roketlerin ise hava savunma sistemlerince düşürüldüğü kaydedildi.

Bölgede çift taraflı gerginlik ve saldırılar devam ederken, İsrail'de güvenlik kabinesinin 16.00'da toplanacağı belirtildi. Bölgede ateşkes girişimlerinin seyrinin çatışmalardan ne şekilde etkileneceği merak konusu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.