'İsrail'den Gazze'ye kara saldırısı hazırlığı' iddiası

'İsrail'den Gazze'ye kara saldırısı hazırlığı' iddiası

İsrail'in Gazze'ye karadan müdahale için hazırlık yaptığı öne sürüldü.

İsrail medyasına konuşan üst düzey bir yetkili, Gazze'de halihazırda artan gerginliğin savaşa dönüşebileceğini açıkladı. Yetkili ayrıca, olası bir savaş durumunda Gazze sınırına yakın bölgelerde bulunan İsrail yerleşim yerlerinin boşaltılacağını da ifade etti.

İsrail Güvenlik Kabinesi üyesi ve Enerji Bakanı Yuval Steinitz ise ordu radyosuna verdiği röportajda “Bu sadece bir başlangıç olabilir” açıklaması yaptı.

Güvenlik toplantısı gerçekleştirildi

İsrail’de bu sabah yapılan güvenlik toplantısında Hava Savunma Sistemi Demir Kubbe ile Gazze sınırındaki son durum hakkında değerlendirme yapıldığı açıklandı.

Öte yandan ordunun dün akşam Hamas’a ait 140 hedefi bombaladığı ve İsrail’e 150 roket atıldığı İsrail Ordu Sözcüsü tarafından doğrulandı.

İsrail medyasına konuşan ordu yetkilileri Gazze sınırına askeri yığınak yapıldığını açıkladı. Ayrıca İsrail ordusunun, Patriot Hava Savunma Sistemlerini Gazze sınırına konuşlandırdığı bilgisi de İsrail medyasında yer buldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.