Gazze'de Kasım Süleymani posteri

Gazze'de Kasım Süleymani posteri

Hamas kontrolündeki Gazze'de İranlı General Kasım Süleymani'nin posteri reklam panosuna asıldı.

Hamas kontrolündeki Gazze'de İranlı General Kasım Süleymani'nin posteri reklam panosuna asıldı.

2007 yılından bu yana 'İslami Direniş Hareketi' Hamas'ın kontrolü altında bulunan Gazze'de bir reklam panosuna asılan İranlı General Kasım Süleymani'nin posteri tepkilere neden oldu.

Sosyal medya ağlarında paylaşılan fotoğraf kimi muhalif çevrelerce 'İran'ın Hamas'a sağladığı desteğin bir sembolü' olarak nitelendirilirken, İran'a yakınlığıyla bilinen kimi çevrelerce gayet olumlu karşılandı.

Hamas lideri İsmail Heniye, ABD tarafından öldürülen Kasım Süleymani'nin cenazesine katılmak üzere 6 Ocak'ya Tahran'a gitmiş, burada yaptığı konuşmada Süleymani'den 'Kudüs Şehiti' olarak bahsetmişti.

 

Heniye, konuşmasında ABD ve İsrail'e yönelik eleştirilerde de bulunmuştu. Süleymani'nin Gazze'deki dev posterinde Hamas lideri Heniyye'nin bu konuşmada yaptığı ve Süleymani'yi 'Kudüs Şehiti' ilan ettiği sözler yer alıyor.

gazv.jpeg

Gazze, Foto: Bashar Taleb

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, Afganistan'dan Suriye'ye, Irak'tan Lübnan'a kadar birçok ülkede İran'ın yayılmacı politikalarının sahada uygulanmasında kilit öneme sahipti.

İran'ın bölge politikalarının belirlenmesinde önemli bir isim olan Süleymani, 3 Ocak tarihinde Şii Haşdi Şabi çatı örgütünün iki numaralı ismi Ebu Mehdi el Muhendis ile birlikte Bağdat Uluslararası Havaalanı'nda ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürülmüştü.

Bu çerçevede İran'ın Gazze'de Hamas'a askeri ve siyasi boyutta yardım ettiği biliniyor. 

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.