Gazze’de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

Gazze’de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

Büyük Dönüş Yürüyüşlerinin ardından 9 bine yaklaşan yaralı sayısıyla başa çıkmanın zorluğunun yaşandığı Gazze'de, sağlık sisteminin çökmek üzere olduğu belirtiliyor.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesinden yapılan açıklamada, Şifa Tıp Kompleksini ziyaret eden Komitenin Gazze'deki ofis müdürü Gilan Devorn'ın değerlendirmelerine yer verilerek, sağlık merkezlerindeki ilaç ve tıbbi malzeme eksiği ve elektrik krizi gibi sorunların görmezden gelinmemesi gerektiği belirtildi. 

Sağlık sektöründeki sıkıntıların Büyük Dönüş Yürüyüşü öncesinde de var olduğuna dikkat çekilerek, Kızılhaç'ın böyle zor zamanlarda Gazze'nin yanında yer almaya devam edeceği vurgulandı.

Gazze’de sağlık sistemi çökmek üzere

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı daha önce de kentin sağlık sistemlerinin tehlike sinyali vermeye başladığı uyarısında bulunmuştu. Büyük Dönüş Yürüyüşlerinin ardından 9 bine yaklaşan yaralı sayısıyla başa çıkmanın zorluğunun yaşandığı Gazze'de, sağlık sisteminin çökmek üzere olduğu dile getiriliyor.

 Gazze Şeridi'nin doğu sınırında dün İsrail askerlerinin gösterilere müdahalesinde bir Filistinlinin öldüğü, 973 göstericinin yaralandığı belirtilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.