Gazze'de yaralılar tıbbi imkansızlıklar sebebiyle ölüyor

Gazze'de yaralılar tıbbi imkansızlıklar sebebiyle ölüyor

Gazze'de İsrail saldırılarında yaralanan sivillerin tıbbi malzeme yokluğu sebebiyle ölmeye başladığı bildirildi.

Filistinliler İçin Tıbbi Yardım (MAP) isimli insani yardım kuruluşunun son raporuna göre, Gazze Şeridi'ndeki hastaneler benzeri görülmemiş bir krizle karşı karşıya. 34 hastaneden 16'sı şu anda İsrail saldırıları sebebiyle servis dışı kaldı.

The New Arab'ın aktardığı habere göre grup, temel ilaç ve temiz su sıkıntısı nedeniyle hastaların yaralarının sineklendiği ve kurtlandığı uyarısında bulundu.

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin Cerrahi Bölüm Başkanı Dr. Mervan Ebu Sada şu ifadeleri kullandı:

"Durum felaket: Kapasitemiz sıfır, acil serviste 153 hastamız var, tüm yataklar dolu ve hastaların ameliyat olduktan sonra gidecekleri yer yok. Bir sağlık felaketiyle karşı karşıyayız.

Ameliyattan sonra yaraları kaplayan ve bir gün sonra ortaya çıkan bir tür kurt var. Sağlık ekipleri yaralı akınıyla baş edemediği için çoğu yaralanma ve ameliyatın takibi yapılamıyor."

Şifa Hastanesi normalde 210 yatak kapasitesine sahip olsa da şu anda günlük 800'den fazla hastayı kabul editor.

Sağlık ekipleri diyalizi, acil kateterizasyon ve yenidoğan kuvözleri gibi temel hizmetleri sağlamak için zor koşullar altında çalışıyor.

Saldırılarda yaralanan sivillerin tıbbi imkanların yetersizliği ve tedavi sağlanamaması sebebiyle öldüğü vurgulanıyor.

Yaraları enfekte olan hastaların da ilaç ve tedavi imkanlarının bulunmaması sebebiyle hayatlarını kaybettiği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.