Gazze'deki hastane müdür dünyaya seslendi: Ölenler sadece çocuk

Gazze'deki hastane müdür dünyaya seslendi: Ölenler sadece çocuk

Hastane odasında yan yana dizilmiş altı çocuk cesedinin yer aldığı görüntü İsrail'in Gazze bombardımanının hiçbir hedef gözetmediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Gazze Şeridi'ndeki bir hastanenin müdürü, çok sayıda bebeğin ölümüne neden olan İsrail hava saldırısının ardından bombardımanların durdurulması için bir çağrıda bulundu.

"Şu çocuklara bir bakın. Bu çocukları kim öldürüyor?" diye sordu Han Yunus'un güneyindeki Avrupa Hastanesi'nin müdürü Yusuf el Akkad, küçük çocukların sargılı ve kanlı cesetlerinin arkasında durarak.

Kuşatma altındaki Gazze'nin Sağlık Bakanlığı tarafından Çarşamba günü yayınlanan bir videoda El Akkad, "Özgür dünya, bu acılı ve mazlum halka karşı işlenen bu katliamlar konusunda neredesiniz?" diye devam etti.

gazze-cocuk.jpg

Filistin haber ajansı WAFA, Han Yunus'un güneyindeki El Bekri ailesinin evini vuran İsrail hava saldırısında yedisi çocuk olmak üzere en az dokuz kişinin öldüğünü bildirdi. Haberde ayrıca birçok kişinin de enkaz altında kaldığı belirtildi.

Saldırı haberi sosyal medyada hızla yayılırken, bir hastane sedyesinde yan yana dizilmiş çocuk cesetlerinin görüntüleri Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria'da öfke uyandırdı.

Kadınlar gözlerini kapatırken ve doktorlar ağlarken fotoğrafçılar Gazze'deki Avrupa Hastanesi'nin ameliyathanesine akın etti.

bebekler.jpg

"Bu bir katliam," dedi El Akkad, sesi duygusallıktan boğuluyordu. "Dünya görsün, bunlar sadece çocuk."

Associated Press haber ajansına göre, doktorlar ve bölge sakinleri de çocukların saldırıda öldüğünü doğruladı ve El Bekri ailesinin Çarşamba günü yaşanan bombardımanlara hedef olanlardan sadece biri olduğunu söyledi.

Hamas ve Filistinli grupların 7 Ekim'de İsrail'in güneyine düzenlediği saldırının ardından Gazze'ye yönelik yıkıcı bir hava harekâtı başlatan İsrail ordusundan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Şu ana kadar İsrail'de en az 1.400, Gazze'de devam eden İsrail saldırılarında ise 1.030'u çocuk olmak üzere yaklaşık 3.500 kişi öldürüldü.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.