Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde biriken cenazeler bahçede kazılan toplu mezara defnedildi

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde biriken cenazeler bahçede kazılan toplu mezara defnedildi

Şifa Hastanesi bahçesinde biriken cenazeler hastane görevlilerinin açtığı toplu mezara defnedildi.

Şifa Hastanesi yetkilileri İsrail tarafından kuşatılan hastane kompleksi bahçesinde biriken cenazelerin bahçede açılan toplu mezara defnedildiğini açıkladı.

Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Selmiye Salı günü AFP haber ajansına yaptığı açıklamada "Hastane kompleksinde cesetler birikti ve morglarda elektrik yok" dedi.

Ebu Selmiye biriken cenazeleri, hastane görevlileri tarafından kazılan toplu mezara defnettiklerini açıkladı.

Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Selmiye, şu ana kadar 179 cenazenin avluya defnedildiğini ve Cumartesi günü hastanenin jeneratörünün yakıtının bitmesinden bu yana ölenler arasında 7 bebek ve 29 yoğun bakım hastası olduğunu söyledi.

Gazze'yi işgal eden İsrail güçleri Şifa Hastanesi'nin Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları tarafından "askeri üs" olarak kullanıldığını iddia ediyor.

İsrail tanklarının Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık kompleksi olan Şifa Hastanesi içerisinde konuşlandığı bildiriliyor.

Hamas ise savaşçıların hastanedeki varlığını reddederek 650 hasta ve 5.000 ila 7.000 arasında yerinden edilmiş sivilin hastane kompleksinde mahsur kaldığını ve keskin nişancılar ile insansız hava araçlarının ateşi altında olduklarını ifade etti.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.