Gazze'den sonra İsrail'in Filistin'deki ikinci cephesi: Batı Şeria

Gazze'den sonra İsrail'in Filistin'deki ikinci cephesi: Batı Şeria

Batı Şeria, İsrail'in Gazze'deki hedef gözetmeyen hava saldırılarının yanında bir başka cephe olarak ortaya çıktı.

Filistinli yetkililerin açıklamalarına göre İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'da gece boyunca gerçekleştirdiği baskınlarda en az 5 Filistinliyi katletti.

Filistin Sağlık Bakanlığı Çarşamba günü erken saatlerde İsrail'in Cenin mülteci kampına düzenlediği hava saldırısında üç Filistinlinin öldüğünü açıkladı.

Kaynaklar iki Filistinli gencin daha İsrail güçlerinin baskınlarında öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail ordusu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, kamptaki bir grup Filistinlinin "terörle mücadele faaliyetleri" yürüttükleri sırada askerlere "ateş açtığını ve patlayıcı madde fırlattığını" ileri sürdü.

Filistinlilerin bir insansız hava aracıyla vurulduğu belirtilen açıklamada, kayıplardan bahsedilmedi.

Ramallah'tan bildiren Al Jazeera muhabiri Charles Stratford, İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki Filistinlilerin "evlerini yıkmak için sık sık kullandıkları askeri tip buldozerlerle" Cenin'e girdiğini söyledi.

Stratford, "Bu baskının ana odağı Cenin'deki bir mülteci kampıydı, ancak Cenin'in hemen dışındaki Burkin köyünde başka bir olay daha oldu. Orada da bir dizi tutuklama yapıldı" dedi.

İkinci cephe: Batı Şeria

Batı Şeria, İsrail'in Gazze'deki hedef gözetmeyen hava saldırılarının yanında bir başka cephe olarak ortaya çıktı.

Savaş 7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'in güneyine saldırması ve İsrail'in Gazze'yi hava saldırılarıyla bombalamasıyla başladı. Şiddet olaylarında İsrail'de 1,400 kişi öldü, Gazze'de ise 6000'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Filistin sağlık bakanlığına göre aynı dönemde Batı Şeria'da da en az 103 Filistinli İsrail tarafından katledildi.

İnsansız hava aracı saldırısı İsrail'in Batı Şeria'da bu dönemde kullanıldığı hava gücünü kullandığı en az üçüncü saldırı oldu.

Cenin mülteci kampı bu yılın başlarında İsrail'in büyük bir askeri operasyonuna hedef olmuştu.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.