Gazzeli gazeteci: İran'ın Suriye ve Irak'ta öldürdüğü çocukları unutmadık

Gazzeli gazeteci: İran'ın Suriye ve Irak'ta öldürdüğü çocukları unutmadık

Gazze'de faaliyet gösteren gazeteci Hamza el Mısri, İran'ın Aksa Tufanı Harekatı'na yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

Gazzeli gazeteci Hamza el Mısri, İran Devrim Muhafızları'nın 7 Ekim'de başlatılan Aksa Tufanı Harekatı'na yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Tuğgeneral Ramazan Şerif, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Aksa Tufanı Harekatı'nı sahiplenerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Aksa Tufanı, General Süleymani'nin ABD ve Siyonistler tarafından uğradığı suikastın intikamlarından biriydi. Şüphesiz bu intikamlar farklı zaman ve mekanlarda sürecektir."

Gazze'nin önde gelen gazetecileri arasında yer alan Hamza el Mısri, Telegram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Devrim Muhafızları Sözcüsü'nün ifadelerini tepkiyle karşıladı.

"İran'ın Suriye, Irak ve Ahvaz'da öldürdüğü çocukları unutmadıklarını" söyleyen Mısri şu ifadeleri kullandı:

"Bu açıklamanın yalan olduğunu teyit ediyoruz. Hamas da bu açıklamanın yalan olduğunu teyit etti.

Bu haberin yalan, sözcünün de yalancı olduğunu ispat eden şey nedir? (Şudur ki) madem harekat kararı İran'a aitti, neden 7 Ekim'deki harekatta bizim gençlerimize katılmadılar?

Bu, kararın İran tarafından değil, Filistin direnişi tarafından verildiğini kanıtlamaktadır.

Umuyoruz ki İranlı sözcü kendisini Filistin meselesinden uzak tutar. Suriye'deki, Irak'taki, Ahvaz'daki çocukların kanlarını unuttuğumuzu zannetmeyin. Biz yalnızca fitne çıksın istemiyoruz. Haddinizi aşmayın."

hamza-misri.jpg

Kaynak: Mepa News

katki.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.