Gazzeli hemşire için Arakan'da su kuyusu

Gazzeli hemşire için Arakan'da su kuyusu

Büyük Dönüş Yürüyüşleri'ne gönüllü olarak katılan ve İsrail güçlerince öldürülen hemşire Rezzan en Neccar adına Arakan'da su kuyusu açıldı.

İyilikte Yarışanlar Derneği, Gazzeli hemşire Rezzan en Neccar adına Arakan kamplarında su kuyusu açtı. 

İyilikte Yarışanlar Derneği, Gazze sınırında İsrailli keskin nişancılar tarafından vurularak hayatını kaybeden Filistinli sağlık gönüllüsü Rezzan en Neccar için Arakan'daki mülteci kamplarında su kuyusu açtırdı. 

İyilikte Yarışanlar Derneği Başkanı Fatih Taşkıran, Arakanlı mültecilerin içme suyu ve temizlik ihtiyaçları için kullanacakları su kuyusunun aynı zamanda sembolik bir anlam da taşıdığını belirterek şunları kaydetti:

"Açtığımız su kuyusu Tenkali'de Arakanlı mültecilerin ikamet ettiği kampta bulunmaktadır. Mülteci kamplarına sığınan Arakanlıların yarısından fazlasını çocuklar oluşturuyor. Açtığımız bu su kuyusu ile Gazzeli hemşire Rezzan en Neccar'ın anısını yaşatmak ve Arakanlı çocuklara bir örneklik sunmak istiyoruz. Onlar günümüzün mağdur ve mazlum çocukları. Ancak gelecekte içlerinden Rezzan en Neccar gibi iyilik gönüllüleri çıkacak. Onların fenni ve İslami ilimler edinmeleri için de çaba gösteriyoruz."

Filistinli hemşire Rezzan en Neccar, Gazze sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü"ne destek olmak için gönüllü olarak görev yaparken 1 Haziran'da İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülmüştü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.