Gazze'ye giren yardımlar ihtiyacı karşılamıyor

Gazze'ye giren yardımlar ihtiyacı karşılamıyor

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'ne giren yardımların bölgedeki ihtiyacı karşılamaya yetmediği ifade ediliyor.

(Fotoğraf)

Birleşmiş Milletler'in verdiği bilgilere göre İsrail ablukası altındaki Gazze'ye pazar günü 14 tırlık insani yardım ulaştı. İsrail'in ilgili birimi COGAT yardımların su, gıda ve tıbbi malzeme içerdiğini ve Gazze'ye girmeden önce kontrol edildiğini açıkladı. İsrail, Gazze'ye yakıt gönderilmesine izin vermiyor.

Yardım kuruluşları ise yaklaşık 2 milyon 300 bin kişinin yaşadığı ve nüfusun yarısının yerinden olduğu Gazze'de çok daha fazla yardıma ihtiyaç olduğunu duyuruyor. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Cumartesi gönderilen 20 tırlık ilk insani yardımın savaştan önceki günlük ithalatın yüzde 4'üne denk geldiğini açıklamıştı. Bu miktarın 13 günlük kuşatma sonrası ihtiyaç duyulanın çok küçük bir kısmını ifade ettiği kaydedilmişti. Birleşmiş Milletler'in tahminlerine göre bölgedeki ihtiyacı karşılayabilmek için her gün 100 tır yardım gönderilmesi gerekiyor.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Gazze'ye insani yardımların sürmesi konusunda anlaştığı belirtildi. Beyaz Saray'ın internet sayfasında yer alan açıklamada "Başkan (Biden), Hamas'ın 7 Ekim'deki terör saldırısından bu yana Gazze'ye olan sınırı geçerek ihtiyaç sahibi Filistinlilere dağıtılan iki insani yardım konvoyunu memnuniyetle karşıladı. Liderler bu kritik yardımın Gazze'ye akışının sürekli olacağını teyit ettiler" denildi.

Kaynak: DW Türkçe

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.