Gazze'ye ilk gemi yola çıkıyor

Gazze'ye ilk gemi yola çıkıyor

ABD'nin deniz koridoru planı kapsamında ilk geminin kısa bir süre içerisinde yola çıkacağı bildirildi.

İlk yardım gemisi, ABD'nin açıkladığı yeni koridor vasıtasıyla Güney Kıbrıs'tan Gazze'ye doğru yola çıkmaya hazırlanıyor.

ABD'li bir yardım kuruluşu, Gazze'ye gidecek yardımları Güney Kıbrıs'ta bir gemiye yüklediğini açıkladı.

İspanyol bandıralı Open Arms gemisi üç hafta önce Güney Kıbrıs'ın Larnaka limanına yanaşmıştı.

Yardım kuruluşundan yapılan açıklamada, "World Central Kitchen ekipleri Kıbrıs'ta insani yardım paletlerini kuzey Gazze'ye giden bir gemiye yüklüyor. Haftalardır güvenilir STK ortağımız Open Arms ile birlikte bölgedeki çabalarımızı genişletmemizi sağlayacak bir deniz yardım koridorunun açılması için hazırlanıyoruz." denildi

Open Arms sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada ise "Gazze'de bir insani yardım deniz koridoru oluşturma çabaları ilerleme kaydediyor ve römorkörümüz Filistinli siviller için tonlarca gıda, su ve hayati malzeme yüklü olarak her an yola çıkmaya hazır bekliyor" ifadelerine yer verildi.

"Gazze Deniz Koridoru"

ABD'nin "deniz koridoru" planı bir süredir eleştirilere konu oluyor.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) söz konusu planın İsrail'in bölgeye yönelik saldırıları karşısında bir "dikkat dağıtma" girişimi olarak değerlendirdi.

Planın bölgedeki sorunları hafifletmeyeceği, yardımların kara yoluyla bölgeye ulaştırılması gerektiği vurgulanıyordu.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.