Gelecek Partili Selçuk Özdağ'a saldıran beş kişi serbest bırakıldı

Gelecek Partili Selçuk Özdağ'a saldıran beş kişi serbest bırakıldı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ’a yönelik saldırı nedeniyle tutuklanan beş kişi, savcının tutukluluğa itirazının ardından serbest bırakıldı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a yönelik saldırı nedeniyle tutuklanan beş kişi, savcının tutukluluğa itirazının ardından serbest bırakıldı.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, dosya istinafa gidip gelene kadar "sanıkların mağduriyetine neden olmamak için" tahliye kararı verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a Ankara’daki evinin önünde 15 Ocak tarihinde saldırı düzenleyen Gülahmet Türk ve Abdurrahman Gülseren, Mustafa Raşit Gürsoy, Berke Aygün ve Kadir Hukanoğlu cumhuriyet savcısının itirazının ardından tahliye edildi.

Alican Uludağ'ın ankaragazetecisi.com sitesindeki haberine göre "Kasten yaralama" ve "Silahla tehdit" suçlarından tutuklu bulunan 5 sanığı serbest bırakan Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, kararın gerekçesinde “Sanıklara isnat olunan suçun kanundaki cezasının alt ve üst sınırları, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süre ve olumsuz görev uyuşmazlığı çıkma ihtimali, bu durumda dosyanın Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ne gidiş gelişinde geçecek muhtemel süre dikkate alınmakla sanıkların mağduriyetlerine neden olmamak için tahliyelerine karar verildiği” ifade edildi.

Davutoğlu: Tuz koktu

Özdağ’a yönelik saldırıya ilişkin tutuklanan kişilerin serbest bırakılmasına tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda karara şu ifadelerle tepki gösterdi: “Tuz koktu, tuz! Selçuk Özdağ’ı sokak ortasında öldürmeye teşebbüs eden 5 zanlı bir cuma gecesi sessiz sedasız serbest bırakıldı! Bu sadece partimize değil demokrasimize saldırıdır! Başta siyasi partiler ve STK'lar olmak üzere milletimizi dayanışma içinde olmaya davet ediyorum.” 

tlgrm.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.