Getir, kullanıcı bilgilerinin çalındığı doğruladı

Getir, kullanıcı bilgilerinin çalındığı doğruladı

Market ve yemek teslimat şirketi Getir, bünyesindeki BiTaksi kullanıcılarının bilgilerinin çalındığı iddiasını doğruladı.

Getir'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bazı kişisel bilgilerin ele geçirildiği belirtilerek, nasıl ele geçirildiğinin araştırıldığı duyuruldu.

Açıklamada söz konusu bilgiler ile Getir hesaplarına ve kredi kartı bilgilerine erişimin mümkün olmadığı öne sürüldü.

Öte yandan bilgileri ele geçirenler tarafından Getir kullanıcılarına kredi kartı bilgileri ve tam isimlerine kadar birçok bilgiyi ele geçirdiklerine dair İngilizce mesajlar gönderildiği belirtiliyor.

Getir tarafından yapılan açıklamada, 'sınırlı sayıda' kullanıcının bilgilerinin internette paylaşıldığı ifade edildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Yaptığımız incelemelerde sistemlerimize dışarıdan bir erişim olmadığı tespit edilmiştir. Paylaşılan bilgilere erişim şeklini araştırmaya devam ediyoruz. Söz konusu bilgiler ile bir başkası tarafından kullanıcılarımızın Getir hesaplarına erişim sağlanması mümkün değildir. Kredi kartı bilgileri ise kendi sistemlerimizde tutulmayıp Mastercard'ın MasterPass sistemlerinde saklandığından kullanıcı özelinde kredi kartı bilgilerine erişim almamıştır. Getir olarak konuyla ilgili resmi merciler nezdinde yasal süreçleri başlattık. Bilgilerine erişilen kullanıcılarımıza ulaşıp gerekli bilgilendirmeyi derhal yapacağız. Bu süreci şeffaf bir şekilde yürüteceğiz ve herhangi bir gelişme olursa kamuoyunu bilgilendireceğiz. Kişisel verilerin gizlilik ve güvenliği konusunda büyük bir hassasiyete sahip olduğumuzu hatırlatarak, veri mahremiyeti konusunda gerekli özen' göstermeye devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.