Gine'de cunta güçleri protestoculara ateş açtı: 2 ölü

Gine'de cunta güçleri protestoculara ateş açtı: 2 ölü

Gine güvenlik güçlerinin başkent Konakri'de düzenlenen cunta karşıtı protestolarda açtığı ateş sonucunda 2 göstericinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Batı Afrika ülkesi Gine'de güvenlik güçleri, cunta yönetimi karşıtı protestolara silahla müdahale etti.

Muhalif hareket Anayasanın Korunması Ulusal Cephesi'nin (FNDC) perşembe günü yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Gine'nin başkenti Konakri'de gerçekleşen cunta karşıtı protestolara açtığı ateş sonucu 2 göstericinin hayatını kaybettiği, 58'inin yaralandığı belirtildi.

Emniyet Müdürü Abdoulaye Sampil tarafından yapılan açıklamada, eylemcilerin Konakri'de birkaç bölgede barikatlar kurarak yolları kapattığı ve güvenlik güçlerinin araçlarına taş attığı kaydedildi. Ancak Sampil, 7 güvenlik personelinin yaralandığını belirttiği protestolarda sivil kayıplarının meydana geldiğine ilişkin bir açıklama yapmadı.

Daha sonra üst düzey bir polis memuru, bir protestocunun yaralandığı bilgisini paylaştı.

Cunta yönetimi protestolarda 7 gözaltı yapıldığını açıklarken Anayasanın Korunması Ulusal Cephesi ise 47 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Gine'de Eylül 2021 tarihinde darbeyle yönetime gelen Albay Mamady Doumbouya liderliğindeki askeri cunta, bir yıldan fazla süren müzakereler sonucunda Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'na (ECOWAS) demokrasiye geçiş sözü vermişti.

Gine'de demokrasi yanlıları bir süredir askeri cunta yönetimini protesto ediyor. Askeri cuntanın yönetime gelmesinden bu yana gerçekleşen protestolarda en az 19 gösterici hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.