Gine'de cuntanın lideri Doumbouya devlet başkanı olarak göreve başladı

Gine'de cuntanın lideri Doumbouya devlet başkanı olarak göreve başladı

Batı Afrika ülkesi Gine'de Eylül ayı başında gerçekleştirilen darbenin lideri Albay Mamady Doumbouya devlet başkanı olarak yemin etti.

Batı Afrika ülkesi Gine'de Eylül ayı başında gerçekleştirilen darbenin lideri Albay Mamady Doumbouya, devlet başkanı olarak yemin etti.

Doumbouya, 5 Eylül'deki darbeyle Gine Devlet Başkanı Alpha Conde'yi deviren cuntanın başındaki isimdi.

Dün geçiş sürecinin devlet başkanı olarak yemin eden ve göreve başlayan Doumbouya, seçimlerde kendisi de dahil olmak üzere hiçbir ordu mensubunun hükümet içerisinde yer almayacağını taahhüt etti.

Yeni bir anayasa hazırlayacaklarını, yolsuzlukla savaşacaklarını ve seçim sistemini reforme edeceklerini kaydeden Doumbouya, ülkenin geleceği için çaba göstereceklerini ifade etti.

Ülkenin seçimle iş başına gelen ilk devlet başkanı olan Conde ilk kez 2010 yılında göreve gelmiş, 2015 yılında tekrar seçilmişti.

Geçtiğimiz yıl, kendisinin üçüncü kez seçilmesine olanak sağlayacak bir yeni anayasa konusunda ısrar eden Conde'nin tavrı gerilime yol açmış, protestolarda ölenler olmuştu.

Seçimi kazanan Conde'ye karşı tepkilerin artması darbeye giden yolu açmıştı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.