"Gizli Servis Başkanı, Trump kovulmasını istediği için istifa etti"

"Gizli Servis Başkanı, Trump kovulmasını istediği için istifa etti"

ABD Başkanı Donald Trump, İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen’in ardından Gizli Servisi Başkanı Randolph Alles’i de görevden almaya karar verdiği iddia edildi.

ABD Gizli Servis Başkanı Randolph Tex Alles, istifa ettiğini bildirdi. Beyaz Saray'dan gelen açıklamada Alles’in yerine Gizli Servis Başkanı görevine James Murray'ın getirileceği bildirildi.

Trump kovulmasını istedi

CNN haber kanalına göre ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray Geçici Genel Sekreteri Mick Mulvaney’den Randolph Alles’i kovmasını istedi.

Reuters haber ajansına konuşan bir yetkili İç Güvenlik Bakanlığı’nda arka arkaya gelen bu kovulmaların neredeyse sistematik bir temizlik operasyonu olduğu yorumunda bulundu.

AP haber ajansına konuşan bir yetkiliyse Alles’in gönderilmesinin kişisel bir davadan kaynaklandığını söyledi ve bu durumun İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen’in kovulmasıyla ya da Başkan Trump’ın Florida’daki yazlık konutundaki güvenlik açığıyla alakası olmadığını söyledi.

John Kelly tavsiye etmişti

Alles, Gizli Servis Başkanlığına atanmasını Beyaz Saray eski Genel Sekreteri John Kelly tavsiye etmişti.

Başkan Trump’la bazı konularda ters düşen Kelly Aralık ayında görevinden ayrılmıştı. Kelly özellikle Suriye’den ve Afganistan’dan asker çekilmesine karşı olmasıyla biliniyordu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.