ABD Savunma Bakanlığı'nda üçüncü üst düzey istifa

ABD Savunma Bakanlığı'nda üçüncü üst düzey istifa

ABD Savunma Bakanlığı özel kalem müdürü Kevin Sweeney, Bakan James Mattis'in görevden ayrılmasından bir ay sonra istifa etti.

ABD Savunma Bakanlığı özel kalem müdürü Kevin Sweeney yazılı açıklamasında "özel sektöre geçmek için doğru bir zaman" dedi.

Sweeney'in istifası ABD Başkanı Donald Trump'ın, ABD'nin Suriye'den çekileceğini açıklamasından sonra ABD Savunma Bakanlığı'ndan gelen üçüncü üst düzey istifa oldu. Sweeney, Ocak 2017'den bu yana Savunma Bakanlığı'nın özel kalemi görevinde bulunuyordu.

Savunma Bakanlığı görevinden istifa eden Mattis'in de Şubat ayına kadar geçici olarak makamında bulunması planlanıyordu ama Mattis Ocak başında görevini bıraktı. Mattis istifa açıklamasında Trump ile görüş ayrılıkları olduğunu dile getirmişti.

Uzmanlar, Savunma Bakanlığı'ndaki istifaların Trump yönetiminin savunma ve dış politikaya ilişkin politikalarındaki belirsizliğe işaret ettiği görüşünde.

Trump'ın ABD'nin Suriye'den çekileceği açıklamasından sonra Savunma Bakanlığı sözcüsü Dana White ve ABD Başkanı'nın IŞİD karşıtı koalisyon için atadığı özel temsilcisi Brett McGurk da görevlerinden ayrılmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.