"ABD'nin Suriye'den çekilme takvimi belli değil"

"ABD'nin Suriye'den çekilme takvimi belli değil"

ABD'nin Suriye'den çekilme planı konusunda henüz bir takvim belirlenmediği ve IŞİD ile sürdürülen savaş bitene kadar ABD'nin Suriye'de kalabileceği bildirildi.

ABD'nin Suriye'deki askeri varlığını geri çekmesi konusunda henüz bir takvim belirlenmediği bildirildi.

Reuters'in ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberde Amerikan ordusunun IŞİD ile mücadele tamamlanana kadar Suriye'de kalabileceği vurgulandı.

Washington'ın Suriye'den çekilme kararını duyurmasından iki hafta sonra Pentagon'dan yapılan açıklamada Amerikan güçlerin halen IŞİD'e karşı savaştığı aktarılmıştı.

Amerikan ordusunun misyonunu tamamladığını söyleyen ABD Başkanı Donald Trump ise çekilme kararına gerekçe olarak IŞİD'in yenilgiye uğramasını göstermişti.

"Suriye'den çekilirken IŞİD'e meydan bırakmayacağız"

Adının gizli kalmasını isteyen yetkili, son gelişmelere ilişkin, "Beyaz Saray'ın askerlerin evlerine dönmesi için henüz bir zaman belirlemediğini" söyledi ve bu sürecin "IŞİD'e karşı koalisyon ortaklarıyla birlikte hareket ederek terör örgütüne meydan bırakmadan yapılacağını" savundu.

Donald Trump da Suriye'den çekilmenin zamana yayılacağını, bu süre zarfında ABD'nin YPG güçlerini desteklemeyi sürdüreceğini ifade etmişti.

Beyaz Saray'ın güvenlik danışmanı John Bolton önümüzdeki günlerde Türkiye ve İsrail'i ziyaret ederek konuyla ilgili temaslarda bulunacak.

Ulusal Güvenlik Konseyi, Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin de Bolton'a eşlik edeceğini duyurdu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.