ABD'den Suriye açıklaması: Kimyasal silah kullanılırsa müdahale ederiz

ABD'den Suriye açıklaması: Kimyasal silah kullanılırsa müdahale ederiz

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, Suriye'den çekilmelerine rağmen herhangi bir kimyasal silah kullanılması durumunda sert müdahalede bulunacaklarını söyledi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, “Suriye, çekilme kararını kimyasal silah kullanmak için bir davet olarak görmemeli” diyerek Esed rejimini uyardı.

Euronews'in haberine göre, Tel Aviv kentine yolculuk eden Bolton, uçakta yaptığı açıklamada “ABD’nin Suriye yönetiminin kimyasal silah kullanmasına karşı tavrında bir değişiklik olmadığını, herhangi bir kimyasal silah kullanımında sert şekilde müdahale edileceğini” söyledi.

Bolton ayrıca “Esed yönetimi bu nedenle herhangi bir yanılgıya kapılmamalı” dedi.

Konuşmasının devamında Bolton, “Şimdilik geri çekilme sürecinin detaylarını ve sonuçlarının neler olabileceğini görüşüyoruz. Esed yönetimi kitle imha silahlarına karşı tavrımızdan geri çekileceğimizi düşünmemelidir.” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, diplomatik temaslarda bulunmak üzere 8 Ocak'ta Türkiye'ye gelecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.