Trump'ın 'çekilme' açıklamasına rağmen ABD'nin YPG'ye yardımı sürüyor

Trump'ın 'çekilme' açıklamasına rağmen ABD'nin YPG'ye yardımı sürüyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın çekilme açıklamasına rağmen YPG'ye yönelik ABD yardımlarının sürdüğü ifade ediliyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Suriye'den çekilme" açıklamasına rağmen ABD'nin YPG'ye yönelik yardımları devam ediyor.

K24'ün haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın 19 Aralık günü ABD güçlerini çekeceklerini ilan etmesinden bu yana, YPG kontrolündeki bölgelere 3 konvoyluk askeri yardım ulaştırıldığı bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, "ABD askeri birlikleri önceki gece Irak Kürt Bölgesel Yönetimi üzerinden Ayn el Arab (Kobani)’ye ve Fırat’ın doğusuna 150 tırdan oluşan konvoyla askeri mühimmat ve zırhlı araç gönderdi."

Gözlemevi’ne göre ABD, Trump’ın açıklamasından bu yana Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolünde bulunan bölgelere 3’üncü kez askeri yardım konvoyu ulaştırdı.

20 Aralık’ta Deyr ez-Zor bölgesine 150, 29 Aralık’ta da uluslararası koalisyon güçlerinin bulunduğu Rakka, Münbiç ve Ayn İsa’ya 200 tırlık konvoyun ulaştığı belirtildi.

Suriye’den çekilme kararıyla ilgili ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, "Kürtleri korumaya yönelik anlaşma sağlanmadan ABD askerlerinin çekilmesi gerçekleşmeyecek" demişti.

Bolton başkanlığındaki heyet, İsrail’deki temaslarının ardından bugün Türkiye’ye ulaştı. Heyet bugün ve yarın bir dizi görüşme gerçekleştirecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.