Göç İdaresi: Kayıtsız yabancılara tahammülümüz yok

Göç İdaresi: Kayıtsız yabancılara tahammülümüz yok

Göç İdaresi Genel Müdürü Ayaz, İstanbul'da devam eden düzensiz göçmen denetimleriyle ilgili konuştu.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, İstanbul'da devam eden düzensiz göçmen denetimleriyle ilgili konuştu.

İstanbul'da yürütülen operasyonların Suriyelilere değil özellikle düzensiz göçe yönelik yapıldığını belirten Ayaz, yakalanıp geri gönderme merkezlerine veya il göç müdürlüklerine sevk edilenlerin başta Afganistan, Pakistan ve diğer uyruklardan düzensiz göçmenlerden oluştuğunu ifade etti.

"İstanbul yoğunluktan dolayı kayda kapalı"

Basında Suriyelilerin kötü muameleye maruz kaldığıyla alakalı haberlerin çıktığına işaret eden Ayaz, "Bir kez daha altını çizmek istiyorum. Şu anda kimliği olan, başka illerde kaydı bulunan Suriyelilerle ilgili herhangi bir gözaltı, geri gönderme merkezine alınma, sınır dışı edilme gibi bir işlem yok. Kendilerine verilen süre içerisinde kayıtlı oldukları kentlere dönmelerini bekliyoruz. Kaydı olmayan Suriyelileri de kamplara sevk edip, orada kayıt altına alma işlemlerini yapıyoruz." diye konuştu.

"Kayıtsızlığa hiçbir şekilde tahammülümüz yok"

"İstanbul'da yürütülen süreç tamamen düzensiz göçmenlere yönelik. Yaklaşık 15 gündür devam uygulama süresince 12 bin düzensiz göçmene işlem yapıldı. Bunların 4 bin 700'ünü Afgan, yaklaşık 3 binini de Pakistanlılar oluşturdu. Geri kalanları da diğer uyruklara sahip düzensiz göçmenlerden oluşuyor. Bakanımız Süleyman Soylu, Türkiye'de kayıtsız yabancının bulunmaması üzerinde hassasiyetle duruyor. Muhakkak ülkemizde bulunan bir yabancının parmak izine, resmine ve diğer bilgilerine sahip olalım istiyoruz. Bunun için kayıtsızlığa hiçbir şekilde tahammülümüz yok. Bunun minimize edilmesi için her türlü çalışmayı kolluk birimlerimizle yoğun şekilde devam ettirmekteyiz. Afganlar, Pakistanlılar ve Suriyeliler hariç diğer uyruklardan yakalananlar geri gönderme merkezlerine sevk ediliyor. Daha sonra haklarında sınır dışı prosedürler işletiliyor."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.