Guaido yeniden protestoya çağırdı

Guaido yeniden protestoya çağırdı

Ekonomik ve siyasi krizin devam ettiği Venezuela'da geçtiğimiz hafta kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Guaido, halkı yeni protestolar düzenlemeye çağırdı.

Ekonomik krizin hüküm sürdüğü Latin Amerika ülkesi Venezuela'da geçen hafta Meclis Başkanı Jaun Guadio'nun kendisini geçici devlet başkanı ilan etmesiyle şiddetlenen siyasi kriz sürüyor.

Twitter hesabı üzerinden yayınladığı video-mesajıyla halkı Maduro'ya karşı yeni protestolar düzenlemeye çağıran Guadio, protestoların bu hafta Çarşamba-Cuma günleri arasında düzenleneceğini duyurdu.

Halkı sokaklara dökülmeye çağıran Guaido, ordudan da "halkın tarafında yer almasını" istedi. Guaido, Cumartesi günü hem Venezuela'da hem de tüm dünyada "geniş çaplı protestolar" düzenleneceğini açıkladı. Cumartesi günü, Avrupa ülkelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülke Venezula Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya seçimlere gidilmesi için sekiz günlük süre tanımış, aksi takdirde Guaido'yu devlet başkanı olarak tanıyacaklarını açıklamıştı. Söz konusu süre 3 Şubat'ta doluyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.