Gucerat katliamında Müslüman kadınlara tecavüz eden 11 Hindu serbest bırakıldı

Gucerat katliamında Müslüman kadınlara tecavüz eden 11 Hindu serbest bırakıldı

Hindistan'da devlet mahkemesi, Gucerat'taki ayaklanma esnasında toplu tecavüze ve cineyete dahil olan 11 kişinin ceza infaz indirimi talebinin onaylandığını açıkladı.

Hindistan'da 2002 yılında Gucerat eyaletinde Hindu aşırıcıların ayaklanması sırasında Müslüman bir kadına toplu bir şekilde tecavüz eden 11 kişi serbest bırakıldı.

Olayın gerçeklemesinden yıllar sonra, 2008 tarihinde müebbet hapse mahkum edilen 11 Hindu, hapishanede geçirdikleri 14 yılı tamamlamaları sebebiyle salıverildi. Hindistan'da ömür boyu hapis cezaları 14 yıl sürüyor.

Böylece 2002 yılında Bilkis Bano'yu toplu tecavüz eden ve çocuğunu öldüren Hindu aşırıcılar, aynı eyaletteki Godhra bölgesinde bulunan hapishaneden pazartesi günü serbest bırakıldı.

Gucerat katliamlarına karışmış Hinduların Hindistan'da iktidar olan İslam karşıtı Hindistan Halk Partisi (BJP) tarafından serbest bırakılması yönünde alınan karar, ülkede insan ve kadın haklarına ne kadar önem atfedildiğini kanıtlamış oldu.

Ne olmuştu?

Gucerat eyaletinde meydana gelen geniş çaplı İslam karşıtı olaylarda Müslümanlar hedef alınmıştı. 3 Mart 2022 tarihinde Gucerat'ın Davud ilçesinde yer alan Limheda bölgesinde gerçekleşen olayda Bilkis Bano çok sayıda kişi tarafından tecavüze uğramış ve yanındaki üç yaşındaki kızı Saliha Hindu aşırıcılar tarafından katledilmişti.

Hindistan'da yer alan bir mahkemede görülen davada Bano'nun kızı Saliha'nın kafasının yere defalarca vurularak öldürüldüğü bilgisi ortaya çıkmıştı.

Bano o dönemde 21 yaşında bir anne ve 5 aylık gebeydi. Bilkis Bano ölü taklidi yaparak katliamdan kıl payı kurtulmuştu.

Hindular aynı bölgede aynı gün gerçekleşen saldırılarında 13 Müslümanı da öldürmüştü.

Gucerat olayları

2002 yılında Hindu hacıları taşıyan bir trende yangın çıkması sonucu 59 kişinin ölmesi sonrası radikal ve milliyetçi Hindular, bu olaydan Müslüman halkı sorumlu tutmuştu.

Bu kapsamda 2002 yılında Hindistan'ın Gucerat bölgesinde Müslümanlara yönelik toplu saldırılar, linç ve tecavüz, yağma, kundaklama gibi şiddet olaylarında binden fazla Müslüman hayatını kaybetmişti.

Hindistan'ın mevcut Başbakanı Narendra Modi, o dönemde olaylar sırasında Gucerat eyaletinin başkanlığını yürütüyordu.

Modi, katliamları durdurmamakla ve Müslümanlara karşı saldırı hazırlığını önlememekle suçlanmıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.