Hindistan polisi Arakanlıların yaşadığı kampı bastı, birçok araca el koydu

Hindistan polisi Arakanlıların yaşadığı kampı bastı, birçok araca el koydu

Hint polisi Haryana eyaletinde Arakanlı Müslümanların yaşadığı kamplarda 30 araca el koydu.

(Manşet fotoğrafı: Raqib Hameed Naik/Al Jazeera)

Hindistan polisi, 26 Temmuz'da Haryana eyaletinde Arakanlı Müslümanların bulunduğu çok sayıda mülteci kampına baskın düzenledi.

Polisin söz konusu baskınlarının "muhalif unsurların mülteci kamplarında barınması önünde engel olmak" amacı taşıdığı bildirildi.

"Indian Express"in haberine göre yüzlerce Hint polisi, Haryana eyaletinin Nuh ilçesinde Arakanlı Müslüman mültecilerin kamplarına baskınlar gerçekleştirerek geçerli belgelere sahip olmadığı iddiasıyla birçok motosiklete ve araca el koydu.

Mülteci kamplarında kalan Arakanlı bir kişi, polis baskınları sırasında sopayla darp edildiğini, saatlerce ayakta bekletildiğini ve yemek yemeye izin verilmediğini söyledi.

Nuh ilçesi polis amiri Varun Singla, baskınlar sırasında kimsenin darp edilmediğini öne sürdü.

Singla "Baskınlar millet karşıtı unsurların Arakan kamplarında barınmaması amacıyla özel bir operasyon çerçevesinde gerçekleştirildi. Elimizde tüm Arakan mültecilerinin verisi var. Bu kişilerin bilgilerini doğruladık. Kimse zarar görmedi. Geçerli belgesi olmayan 30 araca el koyduk." dedi.

Arakanlı Müslümanlar bu araçlarla geçimini sağladığını savunuyor.

Hindistan'da yaşayan Rohingyalar

Hindistan'da şu anda resmi rakamlara göre 40 bin Rohingya sığınmacı yaşıyor. Bunlardan en az 20 bini Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne mülteci olarak kayıt yaptırmış durumda.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.