Hindistan'da iktidar partisi üyesi Müslümanların katledilmesinden övgüyle bahsetti

Hindistan'da iktidar partisi üyesi Müslümanların katledilmesinden övgüyle bahsetti

Hindistan Halk Partisi'nin (BJP) eski milletvekili olan Gyan Dev Ahuja, geçtiğimiz günlerde Müslümanları öldüren Hindu aşrııcıların serbest bırakılacağını taahhüt etti.

İktidardaki İslam karşıtı Hindistan Halk Partisi'nin (BJP) eski bir milletvekili, ülkede Müslümanların katledilmesini savundu.

Hindistan'da yakın bir zamanda batı kesimindeki Rajasthan eyaletinde 5 Müslüman katledilmişti.

Bu olay üzerine iktidardaki BJP üyesi Gyan Dev Ahuja'nın sosyal medya platformlarına servis edilen görüntülerdeki sözleri eleştirilere yol açtı.

İslam karşıtı Ahuja Müslümanlara hakaretler yağdırdığı ifadelerinde şöyle dedi:

Şu ana kadar Lalwandi'de olsun Behror'da olsun onlardan 5'ini öldürdük. Herkes serbest, isteyen inek katillerini öldürebilir."

Ahuja ayrıca Müslüman katliamına yol açacak ifadelerinin yanı sıra İslam dinine mensup kişilerin beraat etmesi için çaba sarf edeceklerini belirtti.

İslam'a karşı nefreti körüklemesiyle bilinen Ahuja, Müslümanları öldüren daha sonra gözaltına alınan Hindu aşırıcılara atıfla "Sizleri serbest bırakacağız." diye konuştu.

Söz konusu ifadeleri sonrasında Ahuja, polis tarafından Rajasthan'da pazartesi günü gözaltına alındı.

Ahuja, 2013-2018 yılları arasında Rajasthan eyaletinden bir milletvekiliydi ve onun geniş yetkiye sahip olduğu dönemde Hindu aşırıcılar Müslümanlara karşı bir dizi linç ve öldürme kampanyası sürdürmüştü.

Müslümanlara yapılan linci övdü

Hindistan'da polislerin gözaltına aldığı bir grup Müslümanı döverken çekildiği anların yer aldığı video, iktidardaki Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) bir üyesi tarafından övgü dolu ifadelerle paylaşıldı.

BJP üyesi polislerin tavrı için "dövülenlere hediye" derken, videoyu milyonlarca kişi izledi.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum