Güney Afrika: Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istiyoruz

Güney Afrika: Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istiyoruz

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, "Görüşmelerimizde iki ülke arasındaki ilişkileri nasıl geliştireceğimize odaklandık. Bundan sonraki süreçte de iki ülke ekonomisinin gelişmesinde işbirliği yapacağız." dedi.

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Türkiye ile ikili ilişkileri geliştirmek istediklerini açıkladı.

10. BRICS Zirvesi'nin kapanış konuşmasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan ev sahibi ülke Devlet Başkanı Ramaphosa, "Türkiye ile uzun süreli ilişkilerimiz var ve ticari ortağımız. Görüşmelerimizde iki ülke arasındaki ilişkileri nasıl geliştireceğimize odaklandık. Bundan sonraki süreçte de iki ülke ekonomisinin gelişmesinde işbirliği yapacağız." dedi.

Ramaphosa, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin güvenlik sorunlarının nasıl çözüleceğine dair bizimle bilgi paylaşımında bulundu. Bilgileri paylaşırken darbe girişiminde bulunan örgütten (FETÖ) de bahsetti." ifadesini kullandı.

'FETÖ' yapılanmasının dünyanın farklı yerlerinde faaliyet gösterdiğine işaret eden Ramaphosa, "Cumhurbaşkanının söylediklerini dikkate alıyoruz." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.