Güney Afrika'da 9 maden işçisi rakip işçiler tarafından taşlanarak öldürüldü

Güney Afrika'da 9 maden işçisi rakip işçiler tarafından taşlanarak öldürüldü

Güney Afrika'da bir banliyöde çalışan dokuz maden işçisi, rakip bir grup maden işçisi tarafından ölene kadar taşlandı.

Güney Afrika polisi yaptığı bir açıklamada Johannesburg’un batısındaki bir banliyöde kaçak olarak çalışan dokuz maden işçisinin rakip bir grup maden işçisi tarafından ölene kadar taşlandığını duyurdu.

AFP’den aktarılan habere göre, Johannesburg Emniyet Müdürlüğü, yasa dışı maden arama faaliyetlerine karışan Lesotho vatandaşı dokuz kişinin hayatını kaybettiği olay için soruşturma başlattı.

Polis dokuz cesedin 4,5 milyonluk nüfusuyla ülkenin en büyük kenti olan Johannesburg’un batısında yer alan kenar mahallerinin birinde bulunduğunu belirtti.

Emniyet güçleri ‘Onuncu kişinin ise ağır yaralı olarak’ bulunduğunu ve hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Polis olayın faillerini aramaya başladı ve 87 kişiyi sorguya çekti.

Polis Sözcüsü Mavela Masondo basına verdiği röportajda “Söz konusu olayın, bölgede kaçak olarak maden araması yapan gruplar arasındaki şiddet eylemlerinin bir sonucu olduğu düşünülüyor.” ifadelerini kullandı.

Güney Afrika suç oranı bakımından dünyanın en şiddetli ülkelerinden biri sayılıyor. Sadece Nisan 2018 ve Mart 2019 tarihleri arasında 21 binden fazla insan öldürüldü, bu da günde ortalama 58 cinayete tekabül ediyor. Güney Afrika İnsan Hakları Komisyonu verilerine göre, 8 bin ile 30 bin maden işçisi burada kaçak olarak çalışıyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.